در جزیره قشم، غذاهای محلی متنوعی وجود دارد که از قدیم الایام توسط زنان این جزیره طبخ میشدند، به خصوص غذاهای دریایی که از خوشمزه ترین غذا های قشم ،آنها به دلیل طعم خوش و مخصوصبودنشان شهرتجویی میشود. در سفر به جزیره قشم، بهترین فرصت را برای تجربهی خوشمزهترین غذاهای این منطقه خواهید داشت.



1-هواری
«هواری» یکی از خوشمزهترین غذاهای قشم است که اصلیترین مواد آن را ماهی هور و برنج تشکیل میدهد. البته، از ماهیهای دیگر نیز میتوان استفاده کرد، اما خود مردم محلی این غذا را با ماهی هور آماده میکنند. برای تهیه این غذای خوشمزه، ماهی را با سبزیجات معطر و محلی و همینطور پیاز و ادویه تفت میدهند و در نهایت لابهلای برنج میریزند. این غذا در بسیاری از رستورانهای معروف قشم با میگو نیز طبخ میشود که طعمبخشی خاصی به آن میدهد.
هواری با ترکیب ماهی هور طرز تهیهی خاص خود، با سبزیجات تازه و ادویههای محلی، یک غذای معتبر و لذیذ در جزیره قشم است که هر گردشگر و علاقمند به تجربه غذاهای محلی، حتماً باید آن را تجربه کند. این غذا، ترکیبی از مزههای مختلف و معطرهای محلی را به همراه همتازی آرامش روحی به شما هدیه خواهد داد و تجربهیی لذتبخش از فرهنگ محلی قشم را به شما ارائه خواهد کرد.


2-ماهی برشته
«ماهی برشته یا ماهی کبابی» از جمله خوشمزهترین غذاهای جزیره قشم است. این غذا به نظر ساده میآید و ممکن است مزهای خاص نداشته باشد، اما در واقعیت طعم منحصر به فردی دارد؛ زیرا با استفاده از ادویهها و مواد مخصوص، طهارت خاصی به آن اضافه میشود.
ماهی برشته همان ماهی کبابی است، اما به خاطر ادویههای مخصوصی که در آمادهسازی آن استفاده میشود، طعم آن متفاوت و ویژهتر میشود. از طریق یک نمونه از این غذا، شکم ماهیهایی مانند سنگسر و سرخو خالی میشود و سبزیجات معطر در داخل شکم ماهی قرار میگیرد. سپس با مقدار خیلی کمی روغن، آن را در ماهیتابه قرار میدهند تا ماهی بهطور کامل برشته شود.
ماهی برشته یا ماهی کبابی با ادویهها و روشهای مخصوصی که مردم محلی استفاده میکنند، یک غذای خوشمزه و منحصر به فرد در جزیره قشم تشکیل میدهد که به لذت بخشترین تجربههای غذایی شما تبدیل خواهد شد.


3-زیبون
یکی دیگر از غذاهای اصیل قشم زیبون است که اتفاقا با ذائقه اکثر مردم هماهنگ است و طعم ماهی در تمام غذا پخش نمی شود چون ماهی را به صورت ته چین درست می کنند؛ برای تهیه این غذا نانی محلی را در ته قابلمه قرار می دهند و سپس ماهی را به همراه پیاز سرخ شده، سیب زمینی سرخ شده، ادویه و سبزیجات مخصوص که از قبل با هم مخلوط شده اند را روی نان قرار می دهند و بعد از آن نیز برنج را همراه با گوجه و سبزیجات معطر روی مواد ریخته تا دم بکشد، در نوعی دیگر از طبخ این غذا ماهی را به طور کامل در کف ظرف قرار می دهند و بعد مواد را روی آن میریزند که البته در این نوع ظاهر غذا زیبا تر می شود.


4- مهیاوه
یکی از خوشمزه ترین غذا های قشم «مهیاوه» است ، در واقع نوعی سس ماهی است که گاهی نیز همراه با نان محلی قشم به عنوان وعده اصلی استفاده میشود. برای آمادهکردن مهیاوه، ابتدا ماهی ساردین را شسته و تمیز میکنند و سپس خشک میکنند. پس از آن، ماهی خشکشده را میکوبند و با گشنیز، رازیانه و ادویههای مخصوص دیگر مخلوط میکنند. این چاشنی معمولاً در کنار غذاهای جنوبی قشم سرو میشود.
مهیاوه با ترکیب ماهی ساردین خشکشده و ادویههای مخصوص، یک سس خوشمزه و معطر برای همراهی با نان محلی قشم یا به عنوان سسی کنار غذاهای دیگر تهیه میشود. طعم خاص و متفاوت مهیاوه، یکی از ویژگیهای خوشمزهترین غذاهای قشم است که مسافران و گردشگران این منطقه را به تجربه آن دعوت میکند. این غذا با طعم متنوع و مزهدهندههای محلی، تنوع و لذت بخشی به تجربه غذایی شما اضافه خواهد کرد.


5- نان توموشی
«نان توموشی» یکی از خوشمزهترین غذاهای قشم است که اکثراً در سرسفرهها دیده میشود. این نان، از نانهای سنتی این منطقه محسوب میشود و طعم و مزهای خاص و منحصر به فرد دارد. در تهیه این نان محلی، علاوه بر پنیر و تخممرغ، از نوعی ادویه مخصوص که از خاک سرخ جزیره تهیه میشود نیز استفاده میشود.
نان توموشی معمولاً با مهیاوه، سس خوشمزهای که از ماهی ساردین خشکشده و ادویههای مخصوص تهیه میشود، به عنوان یک وعده کامل سرو میشود. ترکیب نان توموشی با مهیاوه، تجربهای دلچسب و لذتبخش از فرهنگ محلی قشم را به شما هدیه خواهد داد. این نان سنتی با ترکیب مزههای مختلف و معطرهای محلی، یکی از مهمترین اجزای سفرههای محلی در جزیره قشم محسوب میشود و برای تجربهی غذایی متفاوت و خاص به همراه مهیاوه، بهترین انتخاب است.


6- کاتوغ
«کاتوغ» از خورشهای خوشمزه جنوبی است که با ماهی شور تهیه میشود. در تهیه این خورش، ابتدا نمک اضافی ماهی گرفته میشود و بعد از آن کمی ادویه به ماهی اضافه میشود. سپس با آب پخته میشود تا جا بیفتد. البته برای طعم دادن به آن از تمبر هندی نیز استفاده میشود.
قشم نه تنها سرزمین داستانهای شگفتانگیز است، بلکه غذاهای این منطقه با طعم متفاوتشان تجربهای جدید برایتان رقم میزند. البته بسیاری از این غذاها تند هستند، اگر به غذاهای تند حساسیت دارید حتماً در خوردن آنها احتیاط کنید.
کاتوغ با ترکیب ماهی شور و ادویههای مخصوص، یک خورش خوشمزه و معطر برای دلچسبیهای معتبر جنوبی قشم تهیه میشود. طعم تند و شیرین کاتوغ، با نمک ماهی شور و مزهدهندههای محلی، تجربهای لذتبخش و متفاوت از فرهنگ محلی قشم را به شما ارائه میدهد. بنابراین، اگر علاقمند به غذاهای متنوع و دارای طعمهای منحصر به فرد هستید، حتماً این خورش تند و خوشمزه را در سفر به جزیره قشم تجربه کنید.

